8 de jul. 2011

Com? (Pas 2) Crear un compte bitlletera.

El Primer pas es tenir un compte bitlletera personal. Això es com el compte del teu banc, i es personal, i nomès el tindràs tu. Es una serie de números i lletres llargs (com el que podeu veure a la esquerra d'aquest blog per fer donacions).

Aquest número es per a tota la vida, tot i que en podràs tenir tants com vulguis.
Aqui es pot començar a veure un dels avantatges del sistema. El compte es anònim. Ningú sap a qui pertany, i ningú el controla (apart de tu mateix).

El primer es descarregar el programa oficial (de codi obert) per al teu ordinador. Això es pot fer desde la plana oficial Bitcoin.org
(Existeix per a totes les versions, es a dir, Windows, Linux o Mac.)
Quan el descomprimeixis i el executis (trigarà una mica en arrancar, això es normal). (A mi em trigar entre 1 o 2 minuts. )
Quan ho faci sortirà una finestra com aquesta
Podeu veure que adalt surt Your Bitcoin Adress. Aquest es el compte que el sistema ha creat per a tu, i es el teu compte. Pero si us fixeu, aquest no es el que tinc al meu blog. Perquè? Una de les característiques del sistema, i per prevenir que un determinat compte el puguin coneixer o altres motius, si apareix a molts llocs, es que cada vegada que es fa una transacció, el programa genera un altre compte. Això vol dir, (que imagineu amb el sistema actual dels bancs actuals), cada vegada que reps o fas una transferencia de BTC, el banc et dona un nou compte.
Avantatges? el que he dit abans. Desavantatges? Cap, perque no cal que els apunteu ni els feu servir si no voleu. Es a dir, Sempre podreu fer servir el inicial, o un dels altres. Son teus i punt.

A la part esquerra, podeu veure la quantitat de Bitcoins que teniu actualment en aquesta Bitlletera. Dic això perque en un pas posterior us ensenyaré a que en podeu tenir varies.
Però anem pas a pas.

A la part inferior podeu veure tot el historial dels moviments que heu fet. També hi ha una agenda (AdressBook) per a guardar els numeros de compte teus o de les altres persones i que has de fer servir sovint.

Suposo que el programa anirà evolucionant (ara va per la versió 0.3.23). Com he dit es de codi obert, i hi ha multitud de persones que el milloren. Ningú pot fer pirules, perque no es de una sola persona. El controlen tots els que ho volen i entenen de programació. (No es el nostre cas).

Proper pas, com tenir BTC ?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vale. Ya lo he hecho. Tengo mi billetera creada y mi numero de cuenta. Y quiero poner 50 euros.
¿cómo lo hago?

Juan

Anònim ha dit...

Doncs en el proper pas ho explicarem.

Espero que avui.

Bitcoincat