25 de gen. 2012

El Bitcoin es fa fort i madur.

Si una cosa puc treure de conclusió desprès de 6 mesos de inactivitat premeditada es que avui el bitcoin es mès fort i mès aceptat que fa 6 mesos.
Quan vaig obrir aquest blog no sabia a ciencia exacte si això aniria lluny o no. Avui ja es pot confirmar. El bitcoin ha vingut per quedar-se, i a mès, amb aquesta crisi profunda, pot ser una eina molt útil.
Aqui a Catalunya i a Espanya, seguim molt desinformats sobre aquest tema. Jo encara no he trobat a algú que ja ho coneixi quan parles del tema. Això vol dir que estem lluny de la popularització, pero per això estem nosaltres. I avui en dia ja sabem, pot pasar del desconeixement a estar en boca de tots en dos dies.

El temps dirà ...

1 comentari:

blockchain ha dit...

www.blockchain.cat


L'any 2009 algú va publicar sota el pseudònim de Satoshi Nakamoto, en un fòrum de la P2P Foundation, un document de nou pàgines que va suposar l'inici d'una nova era.


La identitat de la persona, equip de desenvolupadors, organització o col.lectiu que hi ha al darrera de l'aparició del bitcoin seguirà essent, almenys de moment, una incògnita. El codi, per contra, és públic des del primer dia. La GPL (GNU General Public License) i el seguit de llicències lliures que garantitzen l'access a les diferents parts del codi, han facilitat la proliferació d'infintat de propostes que exploten les tecnologies explicitades en el protocol original. Unes s'integren a la cadena principal, el blockchain de bitcoin, permetent la introducció d'actius a la blockchain (Colored Coins). Altres esdevenen monedes alternatives que implementen a l'hora servidors de dominis distribuïts en nodes P2P i assegurats per una blockchain propia (NameCoin). Algunes fins i tot proposen sistemes de votació descentralitzats distribuïts en nodes P2P i integrats a la Blockchain de bitcoin seguint diferents estratègies (BitCongress).


Des d'aquell dia 11 de Febrer de 2009, el món no ha fet més que girar i girar, atrapat irresolublement en la òrbita del bitcoin, a una velocitat que augmenta exponencialment. També augmenten el hashrate i la dificultat. Però el més important és que es multipliquen les possiblitats per al desenvolupament de projectes descentralitzats, implementats amb xarxes distribuides en nodes P2P, sense autoritats centrals reguladores. Organitzacions distribuides autònomes (DACs), contractes intel.ligents (smart contracts), mercats distribuits y totalment anònims. Bitcoin. Litecoin. Twister. ZeroCoin. DarkWallet. Ethereum. El camí que havíen traçat les formes de poder de la post-modernitat es desdibuixa i és substituït gradualment per una xarxa distribuida en nodes P2P i protegida per una simple però impenetrable blockchain.


La imaginació la nostra principal eina. Els nodes P2P i les xarxes mesh el nostre medi. La blockchain el nostre núvol kinton.

Koookoooooh, koookoooooh! bye, bye Big Brother!



---------------------------

Som un col.lectiu multidisciplinar que col.labora en el disseny i implementació de solucions a mida per a empreses, autònoms, organitzacions sense ànim de lucre i particulars interessats en emprendre qualssevol tipus d'activitat en aquesta arena de recent creació. Desenvolupament de projectes col.laboratius, minatge de cryptomonedes, trading de cryptovalors en mercats de fiat-bitcoin, pools de minatge col.laboratiu, disseny de cryptomonedes basades en bitcoin/litecoin, assessorament en temes relacionats amb el trading de cryptostocks i minatge de bitcoins/litecoins/altcoins.


blockchain@blockchain.cat

"...today I realized that Satoshi Nakamoto's great invention was the blockchain, not the bitcoin..."

( some kind of eureka from an anonymous bitcoin geek somewhere on the internet)